Train Problems

1. A train running at the speed of 30 km/hr crosses a pole in 12 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres
B. 180 metres
C. 100 metres
D. 150 metres

Ans. C

2. A train passes a station platform in 20 seconds and a man standing on the platform in 10 seconds. If the speed of the train is 27 km/hr, what is the length of the platform?

A. 120 metres
B. 75 metres
C. 100 metres
D. 150 metres

Ans. B

3. A train 120m long passes a pole in 12 seconds.How long will it take to pass a platform 300 m long?

A. 42 sec.
B. 40 sec.
C. 60 sec.
D. 45 sec.

Ans. A

4. A train 300 m long is running at a speed of 54 km/hr. In what time will it pass a bridge 150 m long?

A. 42 sec.
B. 30 sec.
C. 35 sec.
D. 45 sec.

Ans. B

5. A jogger running at 9 km/hr alongside a railway track in 300 metres ahead of the engine of a 100 metres long train running at 54 km/hr in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?

A. 42 sec.
B. 32 sec.
C. 36 sec.
D. 34 sec.

Ans. B

6. A train 100 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. Find the speed of the train?

A. 5 km/hr
B. 45 km/hr
C. 41 km/hr
D. 50 km/hr

Ans. C

7. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 20 seconds, is:

A. 120 m
B. 250 m
C. 100 m
D. 140 m

Ans. A

8. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 28 seconds and 10 seconds respectively and they cross each other in 24 seconds. The ratio of their speeds is:

A. 3:2
B. 7:2
C. 4:1
D. 5:2

Ans. B

9. A goods train runs at the speed of 90 kmph and crosses a 100 m long platform in 20 seconds. What is the length of the goods train?

A. 350 m
B. 400 m
C. 200 m
D. 140 m

Ans. B

10. A train 110 metres long is running with a speed of 60 kmph. In what time will it pass a man who is running at 6 kmph in the direction opposite to that in which the train is going?

A. 4 sec.
B. 6 sec.
C. 7 sec.
D. 3 sec.

Ans. B

Comments

comments

Print Friendly
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *